TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY - Çerkezköy Bilim ve Sanat Merkezi

LİMONATA

Kurumumuz DESTEK GRUBU  öğrencilerimiz    Karakter Eğitimi / Liderlik ve Girişimcilik  Modülü içerisinde bulunan Limonata Etkinliğini Öğretmenleri Fatma GÜLDAL danışmanlığında gerçekleştirerek eğlenerek öğrenmeye devam ediyorlar.Etkinliği düzenleyen kurumumuz öğretmeni Fatma GÜLDAL'a teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Etkinlik videolarımızı izlemek isterseniz aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

PROJE SORUMLUSU       FATMA GÜLDAL

KATEGORİK ALANLAR        SOSYAL KÜLTÜREL VE SPORTİF FAALİYETLERİN ARTTIRILMASI

UYGULAMA ADI            LİMONATA

UYGULAMA AMACI            21. Yüzyıl becerilerinin Geliştirilmesi,Yaratıcılık ve Yenlikçilik,İşbirliği yapma ve iletişim kurma,Bilgi teknolojileri okuryazarlığı, Liderlik ve sorumluluk duygularının gelişmesi

UYGULAMANIN ÖZETİ

Öncelikle öğretmen tarafından bir iş fikri olarak “limonata hazırlama ve satışı” yapılacağı belirtilir. Ardından bir iş planı hazırlamaları istenir. Hazırlanan iş planı sonrası öğrencilerden bunu gruplarına sunmaları istenir.  İş planında yer alan sloganlar sınıfına asılır. Gerekli malzemelerin listesi yapılırak öğrenciler ile birlikte alışveriş yapılır.Sonra limonata hazırlanır. Satacağı fiyatı kendi belirler.Plana uygun olarak merkezde yapılan limonatalar satılır.Satış bittikten sonra kar zarar durumu hesabı yaptırılır.

KURUM DIŞI PAYDAŞ VEORTAKLAR          Öğrenci velisi,diğer ilkokullar,diğer bilsemler

UYGULAMADA KARŞILAŞILANZORLUKLAR VE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Limonları keserken bıçak kullanmak gerekiyor,öğretmen gözetiminde bıçağı kullanmak gerekiyor.

ELDE EDİLEN SONUÇLAR

Etkili iletişim kurma, açık ve etkili bir şekilde fikirleri ifade etme ve dinleme becerisi gelişir.

Farklı bakış açılarını bir araya getirme, grup içinde işbirliği yapabilme ve takım çalışmasında etkin olma yeteneği gelişir. Başkalarının duygularını anlama, empati kurma ve etkili ilişkiler kurma yeteneği.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK NASIL SAĞLANACAK?

Para biriktirmesi gereken zamanlarda girişimcilik ruhu geliştiği için istediği zaman ticaret yaparak uygulamayı sürdürebilir.

DİĞER OKULLARA  YAYGINLAŞTIRILABİLİR Mİ?

Uygulama Diğer Okul/Kurumlara Yaygınlaştırılabilir.

29-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-202429-03-2024

Yayın: 29.03.2024 - Güncelleme: 29.03.2024 21:43 - Görüntülenme: 36